Tekijät

Tulio Altan

kuva: Maurizio Codogno

Keijo Ahlqvist

Suomalaisen sarjakuvan virallinen kränä, Keijo Ahlqvist, on tehnyt alan puitteissa lähes kaiken mahdollisen.  

Hän oli mukana tekemässä Kemin kunnalliskertomuksia sarjakuvamuotoon, piirsi kunnallispoliittista huumorisarjaa Kemistit tiedotuslehti Sortteeriin ja laati Ari Kutilan kanssa ensimmäisen suomalaisen sarjakuvan oppikirjan Piirrä sarjakuvaa! Vuonna 2009 Suomen sarjakuvaseura nimitti Ahlqvistin sarjakuvaneuvokseksi.

Ennen eläköitymistään Ahlqvist toimi pitkään sarjakuvan opettajana Limingan taidekoulussa.

buzzelli kuva

Guido Buzzelli

Kuva: Graziano Origa

Petri Hiltunen

Suomen tunnetuimpiin sarjakuvataiteilijoihin ja kuvittajiin kuuluva Petri Hiltunen (s. 1967) on yli 35-vuotisen uransa aikana julkaissut yhtä monta teosta. Hänen tunnetuimpia sarjakuvakirjojaan ovat esimerkiksi Harmaan jumalan hetki, Vala Auringolle sekä Ontot kukkulat. Hiltunen käsittelee tarinoissaan sujuvasti niin historiaa kuin fantasiaakin, kauhua ja huumoria. Hän on omien luomustensa ohella tehnyt sovituksia Robert E. Howardin, Shakespearen, Ksenofonin ja Eino Leinon teoksista. Hiltusen sanomalehtisarjoja ovat Kalevalan hahmot nykypäivään tuonut Väinämöinen sekä villin lännen seikkailu Kalkkaro.

Kuva: Hannele Parviala

Aapo Kukko

Kimmo Lüst

Sira Moksi

Ääntään niin piirtäjänä kuin laulajanakin reippaasti käyttävä Sira Moksi uskoo, että pieni on kaunista, mutta pienten ei ole mitään syytä vaieta yhteiskunnassa. Itsejulkaiseminen tuo vapauden käsitellä aiheita juuri kuten itse haluaa. Tästä on seurannut niin sensurointia kuin paheksuntaakin, mutta myös kasvava yhteiseen asiaan kasvava fanijoukko. Moksin esikoisteos Köyhien sota (Täysi Käsi Oy 2019) myytiin nopeasti loppuun. 

Moksin kuvat tarjoilevat kaikissa harmaan ja mustan sävyissä ikkunan meidän aikaamme. Tekopyhyys, valehtelevat vallan pitelijät ja omien etuuksiensa ajajat saavat niissä mitä ansaitsevat. www.siramoksi.fi

Kuva: Sira Moksi

Matti Nieminen

Matti Nieminen

Kuva: Matti Nieminen

Elli Oravainen

Kuvittaja, kääntäjä ja tulkki Elli ”Kiia” Oravainen on erikoistunut sarjakuvan kielenkäyttöön. Petri Hiltusen käsikirjoittama Valheiden kansa oli hänen esikoisteoksensa. Aamuyökahvit-sarjakuvablogia, lyhyitä sarjakuvia ja kuvituksia tehnyt Oravainen on työstänyt pitkään omaa fantasiasarjaansa October Magus.

Aulikki Oksanen

Kuva: Laura Malmivaara

Anssi Rauhala

Anssi Rauhala

Vesa Sisättö

Kuva: Iiro Törmä

Jiipu Uusitalo

Syvimpien punk-luolien kätköistä auringon valoon vedetty Jiipu Uusitalo alkoi vuonna 2012 piirtämään Tajukankaankutoja -nimistä sarjakuvablogia. Maantieteellisesti hän on sen jälkeen valunut 700 kilometria Rovaniemeltä kohti Suomen kartan alalaitaa ja tarrautunut Tampereen punatiiliseen kamaraan. Hilpeänkiukkuisia omakustanteita on syntynyt läjä. Nyttemmin myös Täysi Käsi Oy on julkaissut kaksi Uusitalon sarjakuvaa. Uusitalon johtotähtenä näkyy läpi tuotannon surrealistisen infosarjakuvan pehmeästi hehkuva kaksoisaurinko, kuin rehevä voikukka bysanttilaisen virastotalon seinustalla

Kuva: Jiipu Uusitalo

Ville Vuorela

Kirjailija, roolipelaaja ja Electronic Frontier Finland -aktivisti Ville Vuorela (s. 1973) on Suomen tunnetuimpia pelisuunnittelijoita. Vuorela on kirjoittanut Praedor-maailmaan sijoittuvat teokset Vanha Koira (Jalava 2004), Käärmetanssija (Arktinen Banaani 2016) ja sille itsenäisen jatko-osan Verivartio (Täysi Käsi Oy 2019). Hän laatii myös Praedor-oheistuotteita Burgergames-yrityksensä kautta.

www.burgergames.com